Groepslessen

Afspraak maken

Perfect Pilates, Fysiofit, ZwangerFit, MamaFit, Babymassage

 

Perfect Pilates

Perfect Pilates is een wetenschappelijk onderbouwde trainingsmethode voor lichaam en geest.
De trainingsmethode richt zich op stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Door middel van diverse grondoefeningen worden buik, billen, benen, rug en armen getraind.


Pilates is zoals de grondlegger het noemde: ‘de kunst van de spierbeheersing’. Gewone oefeningen zijn gericht op de oppervlakkige spieren. Perfect Pilates is de eerste trainingsmethode die zich richt op zowel de diepe als de oppervlakkige spieren. De diepe spieren zijn belangrijk voor het stabiliseren van onze gewrichten. Door verslapping van bijvoorbeeld de diepe rugspieren gaan de oppervlakkige spieren verkrampen en krijg je rugpijn.
Met Perfect Pilates komt uw lichaam snel weer in balans en verdwijnen gewrichtsklachten, vooral rug- en nekklachten.
 

Het is wetenschappelijk bewezen!
Er is aangetoond dat mensen na een aantal weken Perfect Pilates training:
- minder rugpijn hebben
- minder vet en stevigere spieren hebben
- sneller rennen
- hoger springen
- meer evenwicht hebben
- meer energie hebben
- zich fijner voelen

Wat kun je bereiken met de oefeningen?
- een strakke buik en billen
- een mooi sportief lijf met slanke spieren
- een sterke en soepele rug (minder rugpijn)
- meer lenigheid en flexibiliteit
- stabieler en meer ontspannen in je lijf
- lekkerder in je vel

De cursus Perfect Pilates wordt geven door een fysiotherapeut, in een kleine groep. Door in kleine groepen te trainen kunnen er specifieke aandacht worden gegeven aan elke cursusdeelnemer. De cursussen worden zowel overdag als 's avonds gegeven.

Zie onze flyer.

 

Fysiofit

Fysio-Fit bestaat uit drie verschillende oefengroepen:

  • Dames 50+
  • Heren 50+
  • Dames 70+


U sport in een Dames- of een Herengroep, onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. In een training van een uur wordt met behulp van grondoefeningen, pulley- en cardiofitness apparaten getraind.

Door de training zal spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen van het gehele lichaam toenemen. Dit wekelijks uurtje actief sporten zal een positieve bedrage hebben op uw algehele conditie. U zult zich fitter voelen en beter kunnen functioneren in het dagelijks leven.

De cursus Fysio-Fit wordt altijd geven door een fysiotherapeut, in een kleine oefengroep. Door in kleine groepen te trainen wordt er specifieke aandacht gegeven aan elke cursusdeelnemer. De cursussen worden op meerdere dagen in de week gegeven.
 

ZwangerFit

Met ZwangerFit doen wij oefeningen die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Wij oefenen conditie, spierkracht, balans, lage rug, bekken en natuurlijk ontspanning.

Alle oefeningen kunt U op uw eigen niveau afstemmen. U kunt de oefeningen sneller doen of juist rustiger, meer herhalingen of gewoon even rust nemen tussendoor. U bent welkom vanaf 14 tot 42 weken!

ZwangerFit flyer voor meer informatie.

 

MamaFit

Wil jij na je bevalling sporten (weer) oppakken?

Dan is het verstandig om op een verantwoorde en goed gedoseerde manier te beginnen. Daarom kan je bij AFP-Sport de cursus MamaFit volgen.

In deze cursus van 10 lessen kunnen jonge moeders, samen met collega moeders, trainen aan het versterken van de buikspieren, rugspieren, bovenbeenspieren en bekkenbodemspieren. U kunt kennis makken met verschillende trainingsvormen als: Medische Trainings Therapie, Aerobics op muziek, trainen met dynabands, oefenballen, grondoefeningen en cardioapparatuur. En natuurlijk nog even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.


MamaFit flyer voor meer informatie.

 

Babymassage

Gedurende de eerste levensmaanden van je baby is lichaamstaal de taal die je kindje gebruikt om uiting te geven aan zijn/haar gevoelens. Om te kunnen begrijpen wat je baby wil zeggen met deze taal is het leuk en raadzaam om deze taal via massage beter te leren kennen en ontwikkelen.

Het geven van massage activeert namelijk je eigen zintuigen en die van je baby, zodat je intuïtief kunt leren aanvoelen wat goed is voor je baby. Zo begrijp je de signalen van je kindje beter als het onrustig is of bijvoorbeeld pijn heeft. Op deze wijze kun je via lichaamstaal praten met je baby.

Anneke Stoker-de Boer, fysiotherapeute sinds 1987, heeft ook jarenlange ervaring in de fysiotherapeutische behandeling van kinderen met sensomotorische ontwikkelingsachterstanden. In die periode heeft zij als fysiotherapeute een aantal jaren op een speciale school gewerkt.

Met deze ervaring en middels de cursus Babymassage, waarin tevens aandacht voor preventie van een voorkeurshouding bij je baby, geeft zij jonge moeders graag adviezen om samen, van en met elkaar te leren.

Kijk hier voor de flyer.

 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden?
Dat kunt doen middels een telefoontje naar onze receptie 0592-316920 of een e-mail naar assen@afp-fysiotherapie.nl

 

Tarief (in euro) 2019

AFP Groepslessen:
Pilates, MamaFit, FysioFit*, ZwangerFit 

1x per week in vaste groep, onder begeleiding van een fysio
 41,75


*) FysioFit Dames 50+, FysioFit Heren 50+, FysioFit Dames 70+